top of page

Web-вітрина "Поруч із генієм-2022"



Донецький обласний інституту післядипломної педагогічної освіти інформує, що, відповідно до Закону України «Про освіту», Закону України від 15 березня 2022 року №2126-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану», згідно плану роботи Донецького обласного ІППО на 2022 рік, протягом 25.04.2022-30.06.2022 буде проводитися Web-вітрина «Поруч із генієм» для педагогів, які працюють з обдарованою молоддю з метою визначення та узагальнення ефективних практик організації освітнього процесу в дистанційній формі або в будь-якій іншій формі, що є найбільш безпечною для його учасників.

Web-вітрина «Поруч із генієм» проводитиметься у номінації «Опис авторського методичного прийому «Особливості роботи педагога з обдарованими учнями під час освітнього процесу дистанційній формі або в будь-якій іншій формі, що є найбільш безпечною для його учасників».

Термін подання робіт – до 30.06.2022 р. Роботи з анкетами надаються на е-адресу відділу організаційно-методичного супроводу розвитку обдарованості comsro_donippo@ukr.net


Методичні рекомендації

щодо участі у Web-вітрині «Поруч із генієм»


Web-вітрина «Поруч із генієм»обласний віртуальний захід, метою якого є поширення перспективного педагогічного досвіду у роботі з обдарованою молоддю, проводиться відповідно до Закону України «Про освіту», Закону України від 15 березня 2022 року №2126-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану», згідно плану роботи Донецького обласного ІППО на 2022 рік.

У Web-вітрині можуть брати участь педагоги закладів освіти, які працюють з обдарованими дітьми та молоддю.

Web-вітрина «Поруч із генієм» у 2022 році проводитиметься у номінації «Опис авторського методичного прийому «Особливості роботи педагога з обдарованими учнями під час освітнього процесу дистанційній формі або в будь-якій іншій формі, що є найбільш безпечною для його учасників».

Робота супроводжується анкетою, у якій повинна міститися наступна інформація: ПІБ учасника, електронна адреса, телефон, повна назва закладу освіти, посада учасника, номінація, посилання для перегляду або завантаження роботи, яка бере участь у огляді-конкурсі. Анкета подається окремим файлом.

Термін подання робіт – до 30.06.2022 р. Роботи з анкетами надаються на е-адресу відділу організаційно-методичного супроводу розвитку обдарованості comsro_donippo@ukr.net

Супровід Web-вітриною здійснює відділ організаційно-методичного супроводу розвитку обдарованості Донецького ОБЛІППО.

Переможців та призерів визначає експертна група у складі:

— Голова експертної групи – Ломакіна Г.І., проректор з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доцент кафедри суспільно-гуманітарної освіти, кандидат педагогічних наук.

— Член експертної групи – Дубяга А.П., завідувач відділу національного виховання Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

— Член експертної групи – Кітова О.А., доцент кафедри природничо-математичних дисциплін та методики їх викладання Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук.

— Член експертної групи – Лаврут О.О., доцент кафедри суспільно-гуманітарної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор історичних наук.

— Член експертної групи – Луганцова Є.А., методист відділу організаційно-методичного супроводу розвитку обдарованості Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

— Член експертної групи – Поуль В.С., завідувач кафедри педагогіки і психології Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат психологічних наук.

— Член експертної групи – Сичевська-Дегтярьова М.В., завідувач відділу організаційно-методичного супроводу розвитку обдарованості Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.


Експертна група до 10 серпня 2022 року розглядає матеріали, надані для участі та визначає переможців.

Учасник несе відповідальність за авторство поданих матеріалів, їх оригінальність та дотримання норм академічної доброчесності. Реєстрація учасників Web-вітрини «Поруч із генієм» здійснюється за умови подання повного комплекту матеріалів у електронному вигляді. До комплекту конкурсних матуріалів належать:

1. Анкета учасника.

2. Текстовий опис роботи (до 5 сторінок).

3. Презентація (до 15 слайдів).


Роботи, які не відповідатимуть нижче зазначеним вимогам до оформлення, подані з порушеннями встановленого строку чи є плагіатом, не розглядатимуться експертною групою. Роботи учасників не рецензуються та не повертаються.


Опис авторського методичного прийому

«Особливості роботи педагога з обдарованими учнями під час освітнього процесу дистанційній формі або в будь-якій іншій формі, що є найбільш безпечною для його учасників»


Конкурсна робота повинна бути чітко структурованою за наступним алгоритмом:

1. Назва.

2. ПІБ, посада, повна назва місця роботи учасника.

3. Аудиторія (вік, кількість).

4. Тривалість.

5. Мета.

6. Завдання.

7. Очікувані результати.

8. Обладнання.

9. Інструкція щодо застосування методичного прийому (покроковий алгоритм дій педагога і учнів).

Текстовий опис роботи оформлюється в редакторі Word та супроводжується презентацією Microsoft PowerPoint. Кількість слайдів – не більше 15. Текстовий опис роботи оформлюється в редакторі Word (обсяг – до 5 сторінок А4). Всі ілюстрації до тексту (фотографії, схеми, малюнки, діаграми тощо оформлюються окремими додатками до текстового матеріалу).

Текстовий опис супроводжується презентацією Microsoft PowerPoint. Кількість слайдів – не більше 15. Зміст слайдів презентації не повинен дублювати текстовий матеріал, а доповнювати його. У презентації слід дотримуватися єдиного стилю оформлення. Для забезпечення різноманітності слід використовувати різні види слайдів: з текстом, таблицями, діаграмами, фотографіями, схемами тощо.

16 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page