top of page

ПОЧАТОК МАРАФОНУ ВЗАЄМОДІЇ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛЬНОТ ПЕДАГОГІВ ЗДО

21 січня 2022 року відбулось ІІ засідання професійної спільноти вихователів старших груп закладів дошкільної освіти. До неї приєднались майже педагоги всіх дошкільних закладів міста. Модератором зустрічі традиційно була Тетяна Кошелєва, вихователька-методистка ЗДО № 51, координатором – консультант КУ «ЦПРПП» Ірина Скумен. Взаємодія була присвячена умовам реалізації інваріантного складника Державного стандарту дошкільної освіти у форматі педагогічної лабораторії. Під час проведення педагогічної лабораторії учасники зустрічі мали змогу активно обговорити характеристики та етапи реалізації діяльнісного підходу за допомогою цифрового інструмента LearningApps та QR-кодів. На практиці застосувували методи діяльнісної рефлексії у тренінговому завданні «Яка фігура зайва?».

Робота з Padlet-дошкою надала можливість в інтерактивній формі визначити та обрати усі інноваційні методи та прийоми в роботі з дітьми відповідно до обраного освітнього напрям, які відповідають діяльнісному підходу дошкільної освіти.

Постійна рубрика «Скринька досвіду» надала можливість висвітлити ППД міста щодо використання інноваційних технологій в роботі з дітьми, а саме:

- роботу з блоками Дьєнеша як умова реалізації Державного стандарту, виховательки ЗДО №96 Тетяни Чевічалової;

- технологію Воскобовича для розвитку математичних здібностей, виховательки ЗДО №8 Вікторії Трофіменко;

- логічні вправи з кругами Ейлера, вихоательки ЗДО № 89 Вікторії Літвінової.

Постійна діюча рубрика «Шухлядка сучасного вихователя» висвітлила новий інтерактивний посібник для дітей дошкільного віку лепбук «ЕКОБУК»

Вікторія Літвінова у батьківській вітальні розкрила шляхи взаємодії з родинами вихованців під час адаптивного карантину. Учасники спільноти отримали експрес – урок чистого мовлення від Олександра Авраменка «Хто такий швець?» у рубриці ЛІКНЕП.




38 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page